11 illegális migránst találtak a rendőrök egy román rendszámú kisteherautóban péntek délután Mélykúton.

A bácsalmási járőrök február 26-án 13 óra 40 perckor Mélykút közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton megállítottak egy román rendszámú kisteherautót, majd intézkedés alá vonták annak sofőrjét és utasát. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a két román férfi 11 illegális migránst szállított a jármű rakterében - írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A járművezetőt és társát az egyenruhások előállították, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

– A 22 és a 21 éves férfiakat a nyomozók – kihallgatásukat követően – őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására – írják.

Visszakísérték őket a határzárhoz

A magukat afgán állampolgárnak valló migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért meghallgatásukat követően a rendőrök

visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

11 illegális migráns volt a kisteherautóbanForrás: police.hu

A közleményben a rendőrség emlékeztetett, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.