Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a Gyurcsány-koalíció egyik előválasztási jelöltje a baloldal által feltételezett kádári nosztalgiára rájátszva paprikás krumplit eszik. Úgy tűnik, hogy a baloldali politikus „Gyurcsányabb akar lenni Gyurcsánynál". A baloldali pártvezér jövő hónaptól az eddigi 2,2 millió forint helyett havonta már több mint 2,4 millióból vehet magának krumplit, természetesen az adófizetők pénzéből.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter, a baloldal egyik képviselője Kádár János kommunista pártvezér propagandáját utánozva paprikás krumplit eszik. Jakab erre a közösségi oldalán hívta fel a követői figyelmét. (A Kádár-rendszer idején a „krumplileves az legyen krumplileves" mondat és a hazug kádári kacsintás, meg a párizsit és paprikás krumplit evő puritán pártvezető figurája a kommunista propaganda fontos eleme volt.)

Jakab PéterForrás: Facebook/jakab.péter.miskolc

A kádári kisember szerepében tetszelgő Jakab vélhetően Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök szavazóbázisának is kedveskedni akar. Fogadják el őt is, ne csak főnökét.A Jobbik elnöke tehát „Gyurcsányabb" akar lenni a főnökénél.Néhány napja Jakab szintén a közösségi oldalán parizerrel és piros arannyal pózolva próbálta elhitetni, hogy ő úgymond a kisembereket képviseli.

Jakab Péter itt éppen parizerrel és piros arannyal pózolForrás: Facebook

A valóság ezzel szemben persze az, hogy Jakab Péter frakcióvezetőként havi fizetése egész pontosan 2 206 800 forint, de jövő hónaptól ez az összeg 2 421 600 forintra fog emelkedni, abból már jó sok krumplit és parizert vehet.