Nincs az Országgyűlésnek Covid-vizsgálóbizottsága, így a kormány nem vesz részt nem hivatalos, a baloldali pártok által kreált intézményekben - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyről a Magyar Nemzet tudósított.

Kocsis Máté hangsúlyozta, a baloldal parlamenti és közéleti magatartása az emberek elbizonytalanítására szolgál a járványhelyzet kellős közepén, akár az oltással, akár az intézkedésekkel kapcsolatban. A parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát pedig az a Korózs Lajos vezeti, aki megalázta, megsértette tavaly a mentősöket kamuvideójában, és álhíreket terjesztett - mondta a  frakcióvezető, aki rossz szándékúnak és hiteltelennek tartja a „vizsgálóbizottsághoz" hasonló jellegű baloldali kezdeményezéseket.

"Arcátlanság, hogy pont olyan politikusok akarnak vizsgálatot lefolytatni, akik úton-útfélen akadályozzák a járvány elleni védekezést, például nem szavazták meg a szükséges intézkedéseket" - mondta Kocsis Máté, megjegyezve: ha a baloldalon múlt volna, nem lenne ágazati hiteltámogatás, moratórium, adó- és járulékcsökkentés vagy otthonfelújítási támogatás.

A Jobbik célja egyértelműen az volt, hogy eltereljék a figyelmet Jakab Péter balesetének körülményeiről - mondta Kocsis MátéForrás: Fischer Zoltán/ Miniszterelnöki Kabinetiroda

Szóba került Stummer János jobbikos képviselő álhíre is, akit Jakab Péter pártelnök bízott meg azzal, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből.

A Jobbik célja egyértelműen az volt, hogy eltereljék a figyelmet Jakab Péter balesetének körülményeiről. Még a legelvetemültebb Gyurcsány-párttagok is kétkedve fogadták ezt, hiszen a hihetőség határain kívül esik, hogy a magyar miniszterelnök miatt épüljön egy ilyen folyosó - hívta fel a figyelmet Kocsis Máté, aki arról is beszélt, hogy ma Európában nem építenek olyan sportlétesítményt, ahol ne lenne autósfolyosó, amelynek léte tűzbiztonsági, terrorelhárítási és általános biztonsági okokra vezethető vissza.

A baloldali koalíció elkezdte a kampányt a 2022-es választásokra: 106 egyéni körzetben állítanak jelölteket. A választási felkészülést folyamatosnak is tekinthetjük - mondta a frakcióvezető arra a kérdésre, hogyan készül a Fidesz-KDNP ezekre az időkre, majd hozzátette: most olyan jelölt indul a jövő évi országgyűlési választásokon a kormánypárt színeiben, aki parlamenti képviselői mandátumot szerzett az előző választáson.

Míg a kormánypártok esetében nyilvánvaló és követhető, hogy mi fog történni a jelöltek összeállításakor, addig a baloldali pártoknál számos csalárd lépés van. A baloldali előválasztás előtt például gyakran hangoztatják annak újszerűségét és fontosságát, miközben semmi meglepő nem történik - jelezte Kocsis Máté.

Emlékeztetett, hogy 2014-ben a Bajnai Gordon-Gyurcsány Ferenc-Mesterházy Attila hármas tartott baloldali előválasztást, aztán kihozták, hogy utóbbi induljon közös miniszterelnök-jelöltként. A frakcióvezető szomorúnak tartja, hogy valójában a baloldali szavazók átverésére szolgál az egész koncepció, hiszen a folyamatokat egy az egyben Gyurcsány Ferenc irányítja, aki először beszélt közös listáról, az előválasztásról, valamint a közös miniszterelnök-jelölt szükségességéről.