A baloldal, élükön Gyurcsány Ferenc pártjával, tudatosan félrevezeti a közvéleményt. A járvány kezdete óta folyamatosan hazudnak és álhíreket terjesztenek - jelentette ki Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap az MTI-nek.

A kormánypárti politikus ismertette, Magyarország lakosságarányosan az EU beszerzési rendszerén keresztül a jelenleg rendelkezésre álló összes vakcinákat megrendelte erre a félévre. Ez azt jelenti, hogy nagyságrendileg 20 millió adag vakcinát rendeltek az Európai Unióból.

A probléma, hogy Brüsszelből nem érkezik elegendő vakcina, a megrendelt mennyiséget sem képesek időben leszállítani. Ez nemcsak Magyarországon van így, hanem az egész Európai Unióban - tette hozzá az államtitkár.

Ezért vásárolt a magyar kormány még Oroszországból és Kínából is vakcinát, további hétmillió adagot. Ismét arra kérjük a baloldalt, hogy ha már nem segítik a járvány elleni védekezést, legalább ne hátráltassák azt hamis híresztelésekkel - hangsúlyozta Kovács Zoltán.