A kiskunhalasi rendőrség két olyan ügyben is befejezte a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak - írta honlapján a rendőrség.

Az első esetben január 9-én kora délután Kiskunhalas belterületén, a Haragos téren ellenőrizték egy Volkswagen Passat sofőrjét.

Kiderült, hogy az autóra egy másik kocsi forgalmi rendszáma van felszerelve. A sofőr elmondta, hogy az egyébként külföldről származó autón javításokat végzett, majd a munka befejezésekor ki akarta próbálni a kocsit, azonban azt még nem helyezték magyarországi forgalomba, így rendszámmal nem rendelkezett. A sofőr egyszerű megoldást választott: a saját Mercedeséről átszerelte a rendszámot a külföldi kocsira.

Másnap délután, szintén Kiskunhalason, a Hunyadi utcában egy gyanús, fehér színű Suzukit állítottak meg a járőrök.

Itt az derült ki, hogy az autó eredetileg szürkéslila volt, és érvényes hatósági jelzéssel nem rendelkezett. A tulajdonosnak azonban volt egy fehér színű, ugyanilyen gyártmányú és típusú, működésképtelen, ám ennek ellenére érvényes forgalmi engedéllyel rendelkező autója. A férfi kitalálta, hogy a nem működő jármű rendszámát felszereli a menetképes autóra, illetve használni fogja hozzá az érvényes, ám másik autóra szóló forgalmi engedélyt is. Annak érdekében, hogy a megtévesztés teljes legyen, a kocsit saját kezűleg festette át fehérre.

A járőrök mindkét ügyben feljelentést tettek a sofőrök ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének gyanúja miatt. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, ellenük a nyomozók vádemelést javasolnak.

Az autó eredetileg szürkéslila volt, de a sofőr átfestette fehérre, hogy a megtévesztés "tökéletes" legyenForrás: police.hu