Kínai vakcinával oltottak be több, a víruson átesett vezető orvost Szegeden - képek

Vágólapra másolva!
Szegeden több, a fertőzésen átesett orvos, illetve az egyetem jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója is felvette a kínai Sinopharm-vakcinát. Ahogyan a százéves Varró Vince is, aki emeritus professzorként a belgyógyászat és a gasztroenterológia hazai és nemzetközi hírű, iskolateremtő szaktekintélye.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Tudományegyetem beszámolója szerint az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) oltópontján több, korábban már koronavírus-fertőzésen átesett orvos, valamint az egyetem jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát szerdán.

Pető Zoltán egyetemi docens, az SZTE SBÖO, valamint a Járványügyi Ellátó Központ vezetője három hónappal ezelőtt esett át a fertőzésen. "Nagyon örülök, hogy végre megkaphattam a védőoltást. Nekünk, egészségügyi dolgozóknak a lakossághoz képest is jóval nagyobb a felelősségünk, hogy beoltassuk magunkat. Nem engedhetjük meg, hogy valaki azért essen ki a munkából, mert a betegség kialakulását megelőző vakcinát nem vette fel" - fogalmazott az osztályvezető.

Szegeden több vezető orvost is beoltottak Forrás: u-szeged.hu

Tavaly szeptemberben esett át a fertőzésen Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója, a Coronavírus Ügyi Operatív Bizottság tagja. A főigazgató kiemelte, hogy mivel gyerekkorában és fiatalkorában is a hagyományos technikákkal készült vakcinákat kapta meg, ezért megbízik bennük.

Ilyen a kínai Sinopharm-vakcina is, ezért javasolja, hogy akinek az egészségi állapota megengedi, vegye fel az oltóanyagot.

Drexler Donát, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosigazgatója is átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért vehette csak most fel az oltóanyagot. Hangsúlyozta, hogy nem szabad megijedni a vakcina esetleges mellékhatásaitól.

Mint az SZTE hírportálja tudósított róla, százévesen vette fel a koronavírus elleni második körös vakcinát Prof. Dr. Varró Vince emeritus professzor, a belgyógyászat és a gasztroenterológia hazai és nemzetközi hírű, iskolateremtő szaktekintélye.

A százéves, szegedi emeritus professzort is a Sinopharmmal oltották be Forrás: u-szeged.hu

Varró Vince professzor az oltást követően elmondta, hogy az első vakcinázás után nem érzett semmilyen mellékhatást, a lehetőségekhez képest kiválóan érzi magát. Arra a kérdésre, hogy miért tartja fontosnak az oltás kérését, azt felelte: "Ez természetes, minél többen oltassák be magukat. E nélkül semmi esélyünk arra, hogy legyőzzük a vírus terjedését."