Vágólapra másolva!
Több hónapos megfeszített és minden részletre kiterjedő tervezés, előkészítés és fejlesztés után készült el a magyar cég ERP-je, mellyel az alapítók célja, hogy segítségükre legyenek a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak. De mi inspirálta őket, és a rendszer hogyan könnyíti meg a kkv-k gyártási, raktározási és vállalatirányítási folyamatait?
Vágólapra másolva!

A prodHost egy olyan forradalmian új, felhő alapú vállalatirányítási rendszer, amely azon túl, hogy felhasználó szám alapú havi szolgáltatási díjfizetési modellel rendelkezik, a legmodernebb technológiákat alkalmazza, annak érekében, hogy az egyszemélyes manufaktúrák és a legnagyobb multinacionális cégek is képesek legyenek önállóan bevezetni és üzemeltetni azt, valamint skálázhatóan támogatja őket a termelési folyamataikban.

A kezdetektől az innovatív vállalatirányítási rendszer megoldásokig

A cég vezetői – Gulyás György (CEO), Fábián Zoltán (CPO – szakmai vezető) és Gulyás Szabolcs (CEO – vezérigazgató) évekkel ezelőtt kezdték gyártás- és vállalatirányítási karrierjüket. Mindhármukban közös, hogy korán felismerték: a jelenleg piacon lévő integrált vállalatirányítási rendszerek, azaz ERP-k túl nagyok és bonyolultak, aminél fogva a hazai kis- és közepes vállalkozások számára nehezen alkalmazhatóak, ráadásul a bevezetésük és az üzemeltetésük is költséges, használatuk továbbképzést igényelnek. Innen már csak néhány lépés vezetett az ötletig, hogy együttes erővel képesek lennének növelni a hazai kkv-k termelési színvonalát és egyszerűsíteni folyamataikat.

Miért érdemes a vállalkozásoknak ERP-rendszert használniuk?

Minden vállalkozás, legyen szó kis, közepes vagy nagy szervezetről, belefutott már a helyzetbe, amikor felismerte, hogy a különböző munkafolyamatok egyáltalán nem, vagy csak igen nehézkesen képesek egymással kommunikálni, miközben előfordult, hogy fontos adatok, illetve ezáltal a munkavégzés ritmusa is elvesztek. Sokan azt is felismerték, hogy bizony, mindez ront a gyártási folyamat hatékonyságán, amit érdemes lenne megszervezni. És akkor még az ismeretlen helyeken dobozokban álló alkatrészekről, a jelentékeny mennyiségű selejtről, az átláthatatlan Excel-munkalapokról nem is beszéltünk. Ilyen esetekben lehet hasznos segítség a vállalati folyamatokhoz egy könnyen kezelhető, egyszerű ERP-rendszer, amely kommunikál a korábban használt adatbázisokkal, miközben újraszervezi azokat. A prodHost fejlesztése ezen túl virtuális tanácsadóval rendelkezik, amellyel szóban lehet bevinni adatok az egyes modulokba, ezen kívül pedig kérdéseket is fel lehet tenni a program használatáról, ha bármi nem lenne egyértelmű. A forradalmi megoldás ráadásul kompatibilis egyéb rendszerekkel, a (MES) üzemi adatgyűjtés és az (OEE) teljes eszközhatékonyság is a része, valamint képes az anyagszükséglet tervezésére.

Ezzel csak néhány funkciót említettünk, amivel rendelkezik a prodHost ERP-rendszer. Legyen szó a készletgazdálkodásról, eszköz-beszerzésről, gyártástervezésen át számlák rögzítéséig, vagy, akár csak kevesebb selejtet szeretne gyártani, amiben nagy segítséget nyújthat az új vállalatirányítási rendszer, amelynek további előnyeiről többet is megtudhat, ha felkeresi a weboldalukat.