Egy három fős társaság rátámadt egy születésnapot ünneplő csoportra Katymáron. Megverték őket, az egyikük az autójukat és megrongálta. Mostanra a támadók közül egy egyik férfi meghalt, így az ügyészség két férfi ellen emelt vádat.

Három férfi tavaly január 11-én, hajnalban együtt ivott egy katymári sörözőben, ahol egy másik társaság szülinapot ünnepelt. Az egyik ünneplő férfira az egyikük megjegyzéseket tett, a társa pedig az egyik, társasághoz tartozó nőt kezdte el fogdosni, aki visszautasította őt. Az ünneplők közül két férfi kiment a söröző elé dohányozni, a három férfi pedig utánuk ment. Az egyik támadó épp ütésre emelte a kezét, hogy megüsse azt a férfit, akire megjegyzéseket tett korábban, de a születésnapját ünneplő nő lefogta.

A támadó meglökte és hasba rúgta a nőt, majd az egyik cigiző férfit arcon vágta. Az ütéstől elesett férfit a támadó társa fejbe rúgta. Közben a harmadik arcon ütötte a másik dohányzó férfit.

A szülinapozók autóval akartak elmenekülni, de az egyik támadó megpróbálta kinyitni a lezárt vezetőoldali ajtót. Benyúlt a kicsit lehúzott ablakon. Meg akarta ütni a sofőrt, majd az üvegbe kapaszkodva megrongálta az emelő szerkezetet. A társa belerúgott a sárvédőbe, letörte az irányjelző búrát és a visszapillantó tükröt. A támadással 55 ezer forintos kárt okoztak a kocsiban.

A megvert férfiaknak és a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseik lettek, ami miatt nem tettek feljelentést.

A támadók közül időközben az egyik meghalt. Két társa ellen az ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat. A férfiak beismerő vallomást tettek. Az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje őket felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára.