Háromgyerekes apa a buszsofőr, aki megkéselt egy rá támadó részeg fiatalt

2020 Budapest Koronavírus arcmaszk bkk busz kijárási korlátozás közlekedés maszk meghosszabbítás tömegközlekedés védőmaszk vírus
Vágólapra másolva!
Mint korábban megírtuk, egy budapesti buszsofőr megkéselt egy részeg fiatalt péntek éjjel a Hungária körút és a Thököly út sarkán. A buszsofőrnek három gyereke van, rendezett körülmények között él – írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Az éjszakai buszon két részeg fiatal utazott, valamint utasként egy munkába tartó buszsofőr is. Az illető rászólt a fiatalokra, hogy vegyék fel a maszkjukat, ez azonban konfliktushoz vezetett.

A megállóban a részeg fiatalok nekimentek a sofőrnek, aki elővett egy rugós kést, és magát is, valamint legalább az egyik fiatalt is megvágta.

A rendőrség mindhármukat elfogta, kórházba vitték őket.

Az 52 éves K. István életveszélyesen megsebesítette a 23 éves fiatalt, ezért a rendőrök életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vették. A férfi részben beismerő vallomást tett.

Illusztráció Forrás: Medgyesi Milán - Origo

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a buszsofőr rendezett körülmények között él, és három kiskorú gyerekről gondoskodik.

A férfi maga jelzett a rendőröknek a késelés után, ezért nem kell attól tartani, hogy megpróbálná magát az eljárás alól kivonni.

Így a sofőr letartóztatását sem indítványozták – írja a Ripost az Infostartra hivatkozva.

Úgy tudni, a férfi eddig minden évben megfelelt az orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon.