A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a győri férfival szemben, aki szeptemberben követett egy férfit a vasútállomáson és kilopta a hátizsákjából a pénztárcáját anélkül, hogy az észrevette volna. A férfi két hónappal később egy helyi cipőboltba is bement lopni.

Szeptember 11-én a győri vasúti pályaudvar bejáratától követni kezdett egy férfi egy másikat az aluljárón át. Amikor a kiszemelt áldozat a peronokhoz vezető lépcsőn felfelé haladt, a tolvaj a háta mögé lépett, és lehúzta hátizsákja cipzárját és a belső zsebből kivette a tárcáját. Mivel csak személyes iratokat talált benne és pénzt nem, eldobta a tárcát.

A férfi november 13-án egy győri cipőboltba is bement, ahol két pár márkás, áruvédelmi eszközzel ellátott cipőt lopott el úgy, hogy mindkettőt kivette a dobozából, majd az egyiket a felső ruházatába, míg a másikat a táskájába rejtette el. A lopott cipőkkel a biztonsági kapu kikerülésével, fizetés nélkül menekült ki üzletből.

A férfi a két pár, összesen 39.800 forint értékű cipőt 20.000 forintért eladta egy idegennek.

A férfi mindkét lopását biztonsági kamerák rögzítették.

Az ügyészség a vádiratban fogházbüntetés, és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta, emellett 41.800 forintnyi vagyonelkobzást - írja az Ügyészség oldala.