Visszaéltek a testvéreik adataival és a kijárási korlátozást is megszegték

Vágólapra másolva!
A Marcali Járási Ügyészség hamis vád, és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat azzal a 39 éves férfival és 47 éves élettársával szemben, akik egy rendőri intézkedés során mindketten testvéreik adataival igazolták magukat, emellett megszegték a kijárási korlátozást és a férfi emellett jogosítvány nélkül vezetett.
Vágólapra másolva!

Az élettársak tavaly áprilisban egy ismerősüknél voltak vendégségben Balatonkeresztúron.

A férfinak megtetszett az ismerőse kocsija, ezért kölcsönkérte tőle, hogy kipróbálhassa. Nem volt jogosítványa, de ismerősének erről nem szólt.

A férfi és élettársa ezután Balatonkeresztúr utcáin haladt, amikor

rendőrökbe "botlott", ezért a férfi gyorsan irányt váltott, és igyekezett elhagyni a helyszínt. A rendőröknek gyanús volt a sofőr viselkedése, úgyhogy üldözőbe vették, utolérték és igazoltatták a párost.

Mivel tudták, hogy járványhelyzet miatt elrendelt kijárási korlátozások ellenére voltak az utcán és a férfinak jogosítványa sincs, azért, hogy elkerüljék a büntetést, saját adataik helyett mindketten testvéreikével igazolták magukat. A rendőrök ellenőrizték a bediktált adatokat, nem találtak nyilvánvaló eltérést, ezért

a férfival szemben a kijárási korlátozás megszegése, és jogosítvány nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést tettek, míg élettársára 30.000 Ft helyszíni bírságot szabtak ki. Idővel kiderült, hogy a testvéreik adataival éltek vissza, és be is ismerték bűnösségüket.

Az ügyészség vádiratában közmunka kiszabását javasolta velük szemben - írja az Ügyészség oldala.