A tatabányai rendőrök intézkedtek azzal a 66 éves férfivel szemben, aki részegen vezetett, és a tilos jelzésen is átment.

A helyi járőrök 2021. február 28-án délelőtt Tatabányán, szolgálatellátás során észlelték, hogy egy autó a Győri út és a Rákóczi út kereszteződésében lévő közlekedési lámpa piros jelzése ellenére áthalad.

IllusztrációForrás: Szabó Pál [origo]

Az autót a Győri úton megállították, majd a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a 66 éves férfi ellen büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették. 

A forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésén történő áthaladása miatt a részére helyszíni bírságot, és 8 büntetőpontot szabtak ki. 

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy már a kis mennyiségű alkoholfogyasztás is befolyásolja a biztonságos vezetést, nagyobb mértékű fogyasztása pedig súlyos következményekkel járhat. Aki részegen vezet, nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki.