Mint korábban megírtuk, a kormányrendelet tiltása ellenére hirdetett tüntetést vasárnap délelőttre a vírustagadó álorvos, Gődény György. A résztvevők többsége maszkot nem viselt, a rendőrök két helyszínen is intézkedtek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság többször felhívta a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az álorvos, Gődény György ennek ellenére 2021. február 28-án 11 órára Budapesten, a Hősök terére gyűlést hirdetett meg.

A rendőrök a gyűlés helyszínén intézkedtek, majd ezt követően a gyűlés befejeződött. 

Azonban egy kisebb csoport átvonult a Vajdahunyad várához, és ott egy új gyűlésbe kezdett. 

A rendőrök ott is intézkedtek. 

A két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. 

A rendőrség a Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés szervezése és tartása miatt, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt, egy-egy fővel szemben kezdeményez közigazgatási eljárást.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Összesen két embert állítottak elő. Egy főt személyazonosság igazolásának megtagadása szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt.