Idegességében nem tudta megvizsgálni a földön fekvő feleségét a hétvégén egy idős férfi, a mentés irányító ezért azt javasolta, hogy a szomszédtól kérjen segítséget.

Hétvégén hajnalban, padlón fekve talált feleségéhez kérte a mentők segítségét az a pánikban levő idős úr, aki hallhatóan felizgatta magát az eseményeken. Nem tudta megvizsgálni az asszonyt sem és idegességében más fontos információkat is bizonytalanul közölt bajtársnőnkkel – írja keddi bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat. 

A rutinos mentésirányító tudta, hogy más utat kell találjon a beteghez, ezért arra kérte a bejelentőt ,hogy keltse fel a szomszédot és adja át neki a telefont.A bejegyzés szerint ez a kreatív megoldás működött is, és az álmából riasztott szomszéd - még egy alsónadrágban is - azonnal segítségül sietett. Pontosan követte a telefonos instrukciókat és megvizsgálta a nőt, majd a mentők érkezéséig folyamatosan végezte az újraélesztést.

Bajtársaink helyszínre érve emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően eredményre vezetett és a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt - zárul a mentősök posztja.