Gyurcsány kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára

baloldal nem segít a járvány elleni védekezésben, GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. március 23. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. Mögötte egy képviselő a koronavírus-járvány miatt szájmaszkot visel. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Annyira álságos, amit a baloldal művel. Az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból - így reagált a Fidesz az összefogás keddi közleményére. 
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldali pártok kedd délután arról küldtek körbe közleményt, hogy kiállnak az egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok mellett.

A Fidesz ezt álságosnak tartja, kifogásolva, hogy az

"Akiket nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért" - húzzák alá, hozzátéve, hogy

a baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken.

Álságosnak tartja a Fidesz Gyurcsányék mai akcióját Forrás: MTI/Kovács Tamás

A mostani kormányzati eredményekre kitérve azt írják, hogy "a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést", és ezzel párhuzamosan "minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik."