Késsel rabolta ki a dohányboltot, másnap hajnalban a segélyhívón feladta magát - videó

dohánybolt rablás kés Tatabánya
Vágólapra másolva!
A rendőrségi segélyhívon adta fel magát egy férfi, aki egy nappal korábban késsel rabolt ki egy dohányboltot Tatabányán. Öt év fegyházbüntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő férfit, aki a tatabányai dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására - írja keddi közleményében az ügyészség.

A hütőpultnál közölte, hogy ez egy rablás

A részeg férfi január 30-án 15 óra 30 perckor a tatabányai dohányboltba úgy ment be, hogy az arcát, orrát maszkkal, a fejét, arcát sötét színű kapucnival takarta el, és a

jobb kezében egy 10 centiméter pengehosszúságú kést tartott.

Forrás: YouTube/Magyarország Ügyészsége

A férfi az eladótér hűtőpultjánál az eladóval közölte, hogy „Ez egy rablás!", majd a pult mögé ment, mefogta az eladó vállát, közben a bevétel átadását követelte. Az eladó félelmében a kasszából 50 500 forintot vett ki és adott át a rablónak, aki ezalatt a kést mindvégig a jobb kezében tartotta.

Feladta magát

A férfi a dohányboltból távozása után taxiba ült, a viteldíjat a rablott pénzből fizette ki, majd alkoholt fogyasztott.

Az igazán váratlan fordulat az ügyben itt követlezett, az elkövető ugyanis

másnap hajnalban a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát.

Ezután a tatabányai rendőrök őt őrizetbe vették, tőle a rabolt pénzből 24 000 forintot foglaltak le.

– Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Tatabányai Járásbíróság március 1-én 5 év fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt – írják a közleményben.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság a letartóztatást fenntartotta, a végzés véglegessé vált.