Egy Somogy megyei férfi délelőtt lerészegedett, majd még aznap vett egy rendszámnélküli autót. Jogosítványa nem volt, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a volán mögé üljön. A rendőrök üldözőbe vették. A hajszának akkor lett vége, amikor a férfi autója a földes úton megsüllyedt.

A férfi novemberben, az egyik délelőtt megivott két liter bort, három deci sört és két deci pálinkát. Még aznap vett egy rendszám nélküli autót, amivel áthajtott egy 10 kilométerre lévő községbe. Nem zavarta, hogy ivott és az sem, hogy soha nem is volt jogosítványa.

A községben felvette az ismerősét, majd haza indultak, hogy együtt folytassák az italozást. Útközben a rendőrök igazoltatni akarták. A férfi nem állt meg, menekülni kezdett a rendőrautó elől.

Szökés közben egy földes útra kanyarodott, ahol az autója megsüllyedt a sárban. A rendőrök utolérték. Az üldözés közben senki sem sérült meg.

Az ügyészség ittas vezetés miatt emelt vádat a férfi ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje elzárásra, illetve tiltsa el a vezetéstől.