Miközben közel két és félmilliót keres havonta Jakab Péter, valamint egy antiszemita sofőr furikázza, addig a Jobbik elnöke meglehetősen erőltetett módon úgy próbálja mutatni magát az emberek előtt, hogy ő valójában egy teljesen átlagos életet élő kisember. Hiteltelen kampányával azonban lebukott, mert kiderült, hogy milyen nagy lábon él valójában a Jobbik elnöke.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a Gyurcsány-koalíció egyik előválasztási jelöltje a legfrissebb adatok szerint március 1-től több mint 2,4 milliót fog keresni. Jakab persze mindezek mellett egyéb költségtérítésekre is jogosult, de önmagában véve a több mint 2,4 milliós fizetés is világosan mutatja, hogy a Jobbik elnöke nagyon sokat keres. A milliós fizetés mellett Jakabnak sofőrre is telik, azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyiért furikázzák a Jobbik elnökét, mert azt a frakció pénzéből teszik.  

Jakab Péter milliós fizetéssel próbálja magát kisembernek mutatniForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A sofőrbotrányt még érdekesebbé teszi, hogy arra úgy derült fény, hogy Jakab kocsija karambolozott. A Pesti Srácok arról írt, hogy a balesetező autót az a Hajnády Kristóf vezethette, aki Auschwitzban még a győzelem jelét mutogatta, majd a későbbi egri polgármester, Mirkóczki Ádám mellett találta meg a helyét. A jelek szerint Jakab Péterrel is közeli kapcsolatot ápolhat, ami arra enged következtetni, hogy a Jobbik nem változott semmit az antiszemitizmus megítélésében.

A Jobbik-frakció - az adófizetők - pénzét pedig arra használja, hogy ismerőseit, barátait kifizesse. Például egy sofőri állással.

A Pesti TV felvételén ugyan nem látszott egyértelműen, de a Mandiner korábbi cikkében közölt fotók alapján egyértelműnek tűnik, hogy Hajnády ott volt a baleset helyszínén, azt pedig maga Jakab állítja, hogy nem ő, hanem egy férfi vezette a Škoda Octavia típusú kocsit. Jakab sofőrje elismerte, hogy ő volt a vétkes, ami a helyszínen készült videó alapján nem is igen kérdéses. A balesetet okozó kocsit, a Škoda Octaviát a Porshe Hungária Kft.-től lízingeli Jakab az adófizetők pénzén.

Kisemberként próbál pózolni

A fenti történések fényében még visszásabb, hogy az utóbbi időben kisemberként próbálja mutatni magát Jakab Péter. Ennek érdekében a közösségi oldalán parizerrel és Piros Arannyal pózolva próbálta elhitetni, hogy ő, úgymond, a kisembereket képviseli, valamint egy paprikás krumplival is látható. A milliós fizetés mellett nehezen hihető, hogy nem megrendezett jelenetet láthattunk a közösségi oldalán.