Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerint Czeglédy Csaba újra trükkök százaival próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét, mert az az érdeke, hogy a tárgyalás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy kedden megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken a Czeglédy Csaba és társai ellen indított büntetőper. Hangsúlyozta: "Arról a Czeglédy Csabáról beszélünk, aki Gyurcsány Ferenc házi ügyvédje, illetőleg a céges ügyein kívül Gyurcsány Ferencnek a családi ügyeit is vitte mint ügyvéd". 

Budai Gyula közlése szerint ugyanakkor a vádlottak közül senki nem jelent meg a tárgyaláson, beteget jelentettek. 

Emiatt a bíróság annyit tudott érdemben haladni, hogy a tizenkilencedrendű vádlott vallomását - aki egyébként lemondott a tárgyalás jogáról - felolvasta. A fideszes politikus úgy értékelt: újra "trükkök százaival" próbálkozik Czeglédy Csaba és az őt képviselő ügyvédek, hogy megakadályozzák, illetve elhúzzák a bírósági tárgyalást, mert az az érdekük, hogy a büntetőeljárás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

Czeglédy CsabaForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Budai Gyula szerint nem véletlen, hogy a múlt héten Gyurcsány Ferenc pártelnök nyilvánosságra hozta azt a listát, amelyen Czeglédy Csaba a DK jelöltjeként szerepel a szombathelyi előválasztáson. Teljesen egyértelmű - folytatta -, hogy Czeglédy Csabának el kell húznia a büntetőeljárást, mert így el tud indulni a választásokon, és megint tud "játszani" a mentelmi jogával, ahogy ezt tette 2018-ban és 2019-ben is. 
Budai Gyula "az igazságszolgáltatás arcul csapásaként" értékelte, amit az elmúlt években Czeglédy Csaba és vádlott-társai, illetve az őket képviselő ügyvédek tesznek a büntetőeljárás során. 

Felidézte: Czeglédy Csaba és társai ellen a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Hozzátette: Czeglédy Csaba nem fizette ki azokat a diák- és nyugdíjas munkavállalókat, akiket a Human Operator Zrt.-n keresztül alkalmazott, és "ellopta" azt a 6,3 milliárd forintot, amit az állami költségvetésbe járulékként be kellett volna fizetnie. 

Hangsúlyozta: Czeglédy Csabát hasonló bűncselekmény miatt már jogerősen elítélték.  "Ő egy adócsaló bűnöző, a baloldal dédelgetett kedvence és Gyurcsány Ferenc kegyeltje, aki az elmúlt másfél évben közel 150 millió forintos megbízást kapott a DK-s önkormányzatoktól ügyvédi irodáján keresztül" - fogalmazott Budai Gyula.