Több mint egy tonna potencianövelőt és vágyfokozó készítményt fogaltak le a pénzügyőrök egy Dubaiból érkező légiszállítmányból. Mint kiderül, az importőrnek nem volt meg a szükséges engedélye a behozatalhoz.

Több mint egy tonna illegális gyógyszert foglaltak le a pénzügyőrök egy Dubajból érkező légi szállítmányból, melynek címzettje nem rendelkezett annak behozatalához és kereskedelméhez szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel - írja szerdai Facebook-bejegyzésében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egy tonnányi potencianövelő és vágyfokozó

A közelményük szerint a küldeményt Dubajban adták fel egy magyarországi vállalkozás részére, a csomagot kísérő okmányokon szándékosan téves árumegnevezést tüntettek fel.

A szállítmány ellenőrzésekor felmerült a gyanú, hogy a vállalkozás a több mint egy tonna, mintegy 470 ezer potencianövelőt és vágykeltő tablettát engedély nélkül importálta – írják.

Nem Magyarországon akarták árulni

A NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) is, ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

A szállítmány címzettje elmondta, hogy az árut nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem azt Szerbiába akarta továbbszállítani.

Mivel a vállalkozás nem rendelkezett gyógyszerhatósági engedéllyel, ezért munkatársaink a több mint egy tonna illegális szert lefoglalták és engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek – zárul a bejegyzés.