Gyurcsányné személyesen látogatta meg férje bűnöző ügyvédjét a per első napján

Vágólapra másolva!
Tegnap indult Czeglédy Csaba és a körülötte csoportosuló cégháló milliárdos adócsalási büntetőpere, és a DK vezérkara ebből az alkalomból szokatlanul erősen kiállt politikusa mellett, aki nem mellesleg az ügy első rendű vádlottja. Gyurcsányné közösségi oldalán közzétett közös fotóval demonstrálta, hogy férjével maximálisan támogatják a bűnöző ügyvédet. Gyurcsányéknak - és általában a baloldalnak - zavarba ejtően fontos a korábban jogerősen elítélt Czeglédy Csaba.
Vágólapra másolva!

A héten országjárásba kezdett Gyurcsányné, több utazós posztot is megosztott. Bár a bukott miniszterelnök felesége egyelőre hivatalosan nem jelentette be, hogy elindul a baloldali előválasztáson, a jelek egyértelműen erre utalnak. Ugyanakkor várhatóan csak mellékszerep vár rá, hiszen férje az elmúlt hetekben információink szerint, megváltoztatva véleményét, a hozzá mindig is lojális, őt miniszterelnöki ciklusában személyesen szolgáló Karácsony Gergely főpolgármestert gondolja inkább a baloldal közös kormányfőjelöltjének. Felesége jelölése túlságosan átlátszó lenne, ugyanakkor Karácsony Gergely egész politikai pályafutása során gondolkodás nélkül őt szolgálta.

Botka László szegedi, Nemény András szombathelyi polgármester, Lusztig Péter Tatabánya alpolgármestere - az elmúlt napokban több tucat baloldali és DK-s politikussal egyeztetett Gyurcsányné. Egy név azonban különösen érdekes.

Kiállt a pártközeli bűnöző mellett

"Czeglédy Csabával ma csak egy nagyon rövid találkozó fért bele, de ígérem, jövök még" - üzente tegnap este Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc felesége, aki egy képet is közreadott, amint a családi ügyvéddel beszélgetett.

A találkozónak azért van szimbolikus jelentősége, mert kedden kezdődött az utóbbi évek legnagyobb politikai vonatkozású büntetőügye. Az ügyészség szerint ugyanis Gyurcsány Ferenc jogerősen elítélt ügyvédje 6,215 milliárd forinttal károsította meg az államot az általa mozgatott Human Operator Zrt. körül csoportosuló céges polippal.

Akár tíz év börtön és 550 milliós vagyonelkobzás is várhat Czeglédyre, ha bűnösnek találják. Gyurcsányné kiállása is azt mutatja, hogy

példátlan, erős szövetség van a baloldal vezetői és a jogerősen elítélt, fiatalon már - a bíróság szerint - bűnöző Czeglédy Csaba között.

A poszt szerint Szombathelyen futottak össze a DK-s politikusok.

Botrányos karrier

Czeglédy-portrénkban végigvettük, Gyurcsány Vas megyei embere miképp sodródott a bűnözés világába, milyen bűncselekményeket követhetett el, és az elsíbolt pénzek hova vándorolhattak.

Egy másik cikkünkben pedig nyolc kevésbé ismert érdekességet mutattunk be a baloldali ügyvédről. Írásunkból kiderül, hogy Czeglédy már nagyon fiatalon összetűzésbe került a törvénnyel, nemrég felfüggesztették a kamarai tagságát, és a baloldali vezetésű kerületek súlyos milliókkal tömik ki ügyvédi irodáját.