Ma dönthetnek a zárkatársát többször megvágó férfi ügyében a bíróságon.

2018 első felében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését a férfi, a zárkában 9 rabtársával együtt. Három éve, július 21-én

a férfi egyik zárkatársa megtudta, hogy az egy fűrészlapot vitt fel magával a zárkájukba.

Emiatt felszólította, hogy tüntesse el a fűrészlapot, mert az fegyelmi vétségnek minősül. A férfi ezt zokon vette, és amikor egy harmadik rabtársuk is bekapcsolódott a számonkérésébe, azzal össze is verekedett. A másik férfi közéjük lépett és eltolta őket egymástól. Ekkor a számonkért férfi elővette a börtönökben rendszeresített, hegy nélküli bicskáját, amit korábban kiélezett, és a férfi irányába vágott vele.A megtámadott férfi nem látta, hogy mi van a dühös férfi kezében és előrehajolt, így a vágás eltalálta a fülét. A támadó férfi ezután azt kiáltotta, hogy: Hullazsákba teszlek mindkettőtöket! – majd kétszer a férfi nyaka felé vágott, egyszer a fülét, majd a nyakát találta el.

IllusztrációForrás: AFP/Evaristo Sa

Ezután a férfi kicsavarta kést a támadó kezéből, majd segítséget kértek a felügyelőktől, akik elvezették a mindannyiukat. Az ügyben ma hozhat ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.