Közel félmillió forintért bérelhet lakást magának Jakab Péter

JAKAB Péter CSELEKVÉS felszólal gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása pátrendezvény politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. október 23. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője beszédet mond a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a VIII. kerületi Corvin közben 2019. október 23-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A magát puritánnak beállító Jakab Péter havonta legalább 2,4 millió forintot visz haza, saját sofőrrel jár, 847 ezer forintért bérelhet irodát és közel félmillió forintért ingatlant. Ennek ellenére a Jobbik elnöke mindenkivel próbálja elhitetni, hogy átlagember.
Vágólapra másolva!

Jakab Péter kiflimorzsákkal próbálja eltakarni hatalmas vagyonát

Jakab Péter az elmúlt hetekben komoly arculatváltáson ment át. Folyamatosan próbálja elhitetni követőivel, hogy ő valójában átlagember, egy a nép soraiból. Ennek érdekében többek között olyan bejegyzéseket oszt meg közösségi oldalán, ahol parizerrel és száraz kiflivel pózol, vagy éppen Kádár Jánost utánozva paprikás krumplit eszik.

A baloldali politikus stratégiájában nincs semmi meglepő, a kommunista propaganda előszeretettel mutatta be a párt fontos embereit puritánokként, és ehhez a módszerhez nyúl Jakab is.

Jakab Péter Forrás: MTI/Mónus Márton

Az, hogy mennyire abszurd Jakab Péter mostani szerepjátéka, leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere minden nap látványosan kerékpárral érkezett munkába, majd kiderült, hogy egy sofőr szállítja, és csak akkor vált két kerékre, amikor megérkezik a propagandafotós és a baráti médiastáb.

Jakab többmilliós autóval és saját sofőrrel jár, 847 ezer forintot költhet irodabérlésre az adófizetők pénzéből, és közel félmillió forintért bérelhet magának lakást. A sofőrt a párt pénzéből finanszírozza, de saját maga is megtehetné ezt jelentős, 2,4 millió forintos fizetéséből anélkül, hogy emiatt le kellene mondania a párizsiról. Az autót, pontosabban egy Škoda Octaviát, a Jobbik elnöke a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli.

Erre pedig akkor derült fény, amikor a napokban Jakab nyíltan náci sofőrje összetörte a kocsit.

Korábban arról is írtunk, hogy milyen fényűző irodát lehet bérelni 847 ezer forintért például Budapest legelitebb környékén, a Rózsadombon, vagy éppen a Vár lábánál, a Krisztina téri templom szomszédságában.

Közel félmillió forintos ingatlant bérelhet a Jobbik elnöke

A havi 500 ezer forint az albérletpiacon óriási összegnek számít, Jakab Péter viszont havonta közel ennyit fizethet lakhatásért, hiszen az őt megillető juttatások alapján 426 ezer forintot költhet havonta budapesti hivatali lakás használatára, magyarul: ennyiért bérelhet ingatlant.

Ilyen árkategóriában az első kerületben, a Halászbástya közelében 130 négyzetméteres, 3 szobás lakást lehet kivenni a Donáti utcában, kilátással a Parlamentre. Szintén az első kerületi Döbrentei utcában 450 ezer forintért kínálnak egy valóban impozáns, 84 négyzetméteres háromszobás lakást, amely a leírás szerint 1891-ben Hauszmann Alajos tervei alapján épült, és ebben a házban élt Hauszmann édesanyja is, emellett pedig műemlékvédelem alatt álló épületről van szó.

Hauszmann Alajos tervei alapján készült ház Forrás: alberlet.hu

Gyönyörű ingatlant bérelhetett ennyi pénzből Jakab a Vár lábánál, a Hunyadi János utcában, ahol egy teljesen felújított háromszobás, 85 négyzetméteres luxuslakást hirdetnek. A hirdetés szerint az ingatlan frekventált helyen található, egy karnyújtásnyira mindentől, összesen 426 ezer forintot kell fizetni a leendő albérlőnek havonta.

Luxuslakás az első kerületben Forrás: alberlet.hu

A 12. kerületben 450 ezer forintért hirdetnek a Kikelet utcában egy 139 négyzetméteres, 4 szobás házat, ahonnan természetesen remek kilátás nyílik a városra is.