Más autójával akart elhajtani egy zavart férfi Öttevényen. A 25 év körüli fiatalember egy csavarhúzót szorongatott a kezében, a feltett kérdésekre nem tudott választ adni, majd megpróbált elhajtani, de lefulladt.

Március 2-án a déli órákban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Öttevényen, a temető előtt egy férfit tartanak vissza a járókelők, aki feltehetően egy kocsit akart ellopni - írja az esetről a police.hu.

Feltehetően el akarta lopni az autót a zavart férfi (illusztráció)Forrás: Photononstop/Philippe Turpin

Egy csavarhúzót szorongatott a kezében

A járőröknek az autó tulajdonosa elmondta, hogy a rendőri intézkedést megelőzően érkezett a temetőhöz járművével, amit a bejáratánál járó motorral, illetve nyitott állapotban leparkolt, majd azt hátrahagyta. Pár perc elteltével arra lett figyelmes, hogy egy 25 év körüli fiatalember beszáll a kocsijába, ezért azonnal odaszaladt, és kérdőre vonta az ismeretlent, aki időközben

megpróbált elhajtani az autóval, de az lefulladt.

A szemmel láthatóan zavart férfi egy csavarhúzót szorongatott a kezében, és a feltett kérdésekre nem válaszolt, azonban összevissza beszélt, majd dulakodni kezdett a sértettel, aki emiatt a földre esett. Ekkor siettek a tulajdonos segítségére a közelben tartózkodó járókelők, akik lefogták a fiatalembert.

– A rendőrök a 24 éves helybéli lakost elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami többféle kábítószerre is pozitív jelzést adott – írják.

A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak a drogfogyasztó fiatallal szemben, és a büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset további körülményeit.