Ma és holnap 15-17 fok között alakul a maximum hőmérséklet, de a hétvégére lehűl az idő, vasárnap reggel országos fagy, mínusz tíz fok lesz - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma feloszlanak a reggeli ködfoltok, és szikrázóan napos, kellemes kora tavaszi idő várható. Eső biztosan nem lesz. A délnyugati szél csak néha élénkül meg. Front sem terheli a szervezetünket. 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Csütörtökön a többórás napsütést délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhők zavarják. Csapadék egyelőre nem fordul elő. A délnyugati szél élénk lesz. 15 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken északnyugat, észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, záporeső, amit délután (főleg északkeleten és a hegyekben) hózápor válthat fel. Hidegfront érkezik, az északi szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet 9 fok körül valószínű, majd délután gyorsan hűl a levegő.

Szombaton hajnalban még előfordul hózápor, majd sok napsütésre van kilátás. Csak kevés felhő jelenik meg az égen. Többfelé élénk, néhol még erős lesz a légmozgás. Reggel már szinte mindenhol fagyni fog, délután is csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap hideg, de tiszta, ragyogóan napos idő valószínű. Kizárt a csapadék. Reggel országos fagy lesz -10 és -2 fok közötti értékekkel, délutánra +6 fok köré melegszik a levegő.

Hétvégére lehűl az időFotó: Szabó Gábor - Origo