A járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Schanda Tamás.

A közlekedési szolgáltatók a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig elfogadják a diákigazolványokat. Schanda Tamás hozzátette, hogy az intézkedésnek köszönhetően a köznevelésben tanulók a 2019/2020-as tanév érvényesítő matricát, a felsőoktatásban hallgatók pedig a 2019/2020-as tanév I. és II. féléves matricát, illetve a 2020/2021-es tanév I. féléves matricát is használhatják - áll a minisztérium sajtóközleményében.

Schanda Tamás kifejtette: más országokhoz hasonlóan hazánkban is meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma.Csak a megfelelő átoltottság elérésével tudjuk legyőzni a vírust, de addig is mindent meg kell tennünk, hogy fékezzük a terjedését. Éppen ezért a diákok, hallgatók, az iskolák és a felsőoktatási intézmények munkatársai védelme érdekében csökkentjük az érintkezéssel járó ügyintézési terhet – mondta.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Schanda Tamás emlékeztetett: jelenleg ötfajta vakcina áll a magyar emberek rendelkezésére, és mindenki, aki regisztrált, megkaphatja az első oltást húsvétig, de továbbra is fontos, hogy az emberek alkalmazzák a védekezés már jól bevált módszereit. Viseljünk maszkot, tartsunk legalább 1,5 méter távolságot, és törekedjünk a személyes találkozások gyakoriságának csökkentésére – hívta fel a figyelmet a miniszterhelyettes.