Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a Fidesznek az Európai Néppárt frakciójából való kilépésével kapcsolatban. 

Weber úr feladata az lett volna, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse 

 - kezdi írását Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint a koronavírus okozta világjárvány közepén a Manfred Weber vezette Európai Néppárti frakció kizárósdival és politikai alapon történő diszkriminációval van elfoglalva. 

Hozzátette, hogy a Fidesz és a Néppárt közötti véleménykülönbség nem most kezdődött: Már egy ideje tudjuk, hogy Manfred Weber nem a keresztény-konzervatív értékek mentén szeretné vezetni az Európai Néppárt frakcióját. Ezt világossá tette, amikor azt mondta, hogy nemzeti szuverenitás nem létezik többé. 

- írja az igazságügyi miniszter, kifejtve, hogy szerinte úgy is lehet európainak lenni, hogy megőrizzük ezer éves kultúránkat, nemzeti identitásunkat, de közben együttműködünk Európa más országaival is.

Ebben a helyzetben nem az európai parlamenti pártok belügyeivel kellene foglakozni, hanem az emberek megmentésével és a gazdaság újraindításával - írja a miniszter.