Elfogadhatatlan, hogy a baloldal falaz a köztörvényes bűnöző Czeglédy Csabának

CZEGLÉDY Csaba
Szeged, 2019. október 21. Czeglédy Csaba az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet, összesen 21 vádlott ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatódó ügy előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken 2019. október 21-én. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki videonyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

A fideszes politikus úgy fogalmazott: "Gyurcsány Ferenc parancsba adta, hogy még a baloldali képviselőjelöltekkel szemben is olyan elvárásokat támasszanak, hogy Czeglédy indulhasson az előválasztásokon, ez az úgynevezett Czeglédy-klauzula".

Czeglédy Csaba Forrás: MTI/Rosta Tibor

A kormánypárti politikus ismertetése szerint a baloldali jelöltekkel szemben támasztott mimimumkövetelmény az, hogy a jelölt ne álljon a büntetett előélethez fűződő hátrány hatálya alatt. "A Czeglédy-klauzula lehetővé teszi Czeglédy Csabának, hogy Szombathelyen képviselőjelöltként el tudjon indulni a választásokon" - jegyezte meg.

A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának

"Gyurcsányék az elmúlt években mindent megtettek, és arra játszottak, hogy a Czeglédyvel szemben indult büntetőeljárást megakasszák, megszüntessék" - jelentette ki, példaként említve, hogy ezért Czeglédy Csabát 2019-ben a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájára is feltették, így Czeglédy Csabának mentelmi joga lett, és vele szemben megszüntették a büntetőeljárást. Budai Gyula kiemelte: "a maffiabaloldal kijátszotta a törvényeket, és ezért csak a héten tudott folytatódni a Czeglédy elleni büntetőeljárás a Kecskeméti Törvényszéken".