Zsarolással vette el a pénzét két férfi egy kisbéri közmunkásnak

Vágólapra másolva!
Egy kisbéri közmunkástól éveken keresztül vette el a pénzét két férfi úgy, hogy veréssel zsarolták. Összesen több min 100 ezer forintot szereztek meg tőle, később a településen adománygyűjtést szerveztek, hogy segítsenek neki.
Vágólapra másolva!

A két férfi 2016 és 2019 között többször kért 10 ezer forintot a kisbéri közmunkástól.

Ha nem kapták meg a pénzt, megtámadták, az egyikük mellkason térdelte, követték autóval, valamint beálltak az otthona házába és nem engedték ki onnan.

A fenyegetések miatt a férfit összesen 160 ezer forintot adott a zsarolóknak.

A vád szerint a két férfi 2019 novemberében autóval ment a közmunkás házához. A 68 éves férfinak azt ígérték, hogy elviszik Budapestre, és ott megkapja a tartozását egy ismeretlen személytől. Pedig nem is tartozott neki senki. 30 ezer forintot kértek és kaptak tőle az útiköltségre.

Nem sokkal azután, hogy elindultak, kitették a kocsiból, mondván hogy elmennek tankolni, nem soká visszajönnek. Nem mentek vissza érte.

Az egyik férfit azzal is gyanúsítják, hogy 2017 nyarán bement egy személy kisbéri lakásába és 10 ezer forintot kért kölcsön. A házigazda azt mondta neki, hogy nem ad, mert neki sincs. Erre a férfi megfenyegette, hogy ha ezek után találkoznak az utcán, megveri, kezét-lábát eltöri.

A házigazda félelmében odaadta a pénzt és a településről is elköltözött.

Az ügyészség fenyegetéssel elkövetett zsarolás, rablás és csalás miatt emelt vádat a két férfit ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.