Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán reagált arra, hogy tegnap füstgránát lépett működésbe az egyik jobbikos szakértő kezében az Országgyűlés Irodaházában. A kormánypárti politikus egyértelműen levezette, hogy mivel a Képviselői Irodaházba való belépéskor egyedül a képviselőket nem vizsgálják át, így csak közülük valaki csempészhette be a füstgránátot. Álljon szépen elő ez a jobbikos "honatya"! - fogalmazott.

"Tegnap este Jakab Péter emberei az Országgyűlés hivatali épületében füstgránátot robbantottak" - szögezte le a frakcióvezető, aki szerint ez népszerű eszköz manapság az egyre erőszakosabb baloldaliak kezében. Példaként hozta fel Fekete-Győr András Momentum-elnök esetét, aki szintén füstgránátot dobott rendőrökre.

"Ilyet robbantottak a "kis Jakab Péterek" tegnap, a legfőbb népképviseleti szerv épületében. Milliós kárt okoztak a hivatal szervereiben, szélsőséges hülyegyerekek miatt kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a helyszínre, és sok emberben keltettek riadalmat" - írta felháborodottan Kocsis Máté, aki szerint gyűlnek a kérdések az ügy kapcsán. Ezeket fel is sorolta:

  • minek kell füstgránát abba az épületbe?
  • mikor akarták felhasználni, ha a tegnapi véletlen volt?
  • hogyan került az épületbe egy ilyen veszélyes eszköz?

Ezután levezette, hogy az irodaházba történő belépéskor az őrök mindenkit tüzetesen átvizsgálnak,  kivéve a parlamenti képviselőket, így rajtuk kívül tehát senki nem tudta bevinni. "Ebből pedig már csak annyi következik, hogy álljon szépen elő az a jobbikos "honatya", aki becsempészte az Országgyűlés Hivatalába ezt a gránátot" - írta, hozzátéve, hogy Jakab Péterék "ilyenkor legyenek tökösek, és ne vitessék el a balhét a beosztottaikkal."