A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa azzal kérkedik, hogy nem regisztrált az oltásra

Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag nincs olyan nap, amikor valamelyik baloldali politikus ne próbálná meg akadályozni a közös védekezést és a járványhelyzetből való kilábalást. Ezúttal Lukács László Györgyön volt a sor, aki tegnap azzal dicsekedett, hogy még nem regisztrált a vakcináért. A nyilatkozat azért volt különösen meghökkentő, mert Lukács a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa. Éppen tegnap számoltunk be arról, hogy Gyurcsány Ferenc egészségügyi szakpolitikusa, az egyébként háziorvos Komáromi Zoltán is folyton hergel az oltóanyagok ellen. 
Vágólapra másolva!

Szerdán Lukács László György jobbikos parlamenti képviselő arról beszélt az ATV híradójában, hogy még nem regisztrált a vakcináért.

A Demokratikus Koalíció által meghatározott kommunikációnak megfelelően arról is beszélt a televíziónak, hogy a Jobbik az Európai Gyógyszerügynökség által megvizsgált oltóanyagokat támogatja, azaz a kínait és az oroszt nem. Mint ismert: már a német kormány is tervezi orosz és német vakcinák beszerzését. Más európai országok pedig használják, vagy éppen most rendelik meg.

A baloldal a regisztráció körül is bizonytalanságot próbál kelteni Forrás: Facebook

A jobbikos képviselő szakpolitikusként gyakran szólal meg egészségügyi kérdésekben, meglehetősen sajátosan. Amikor az első hullám idején a kormány félmillió forinttal jutalmazta az egészségügyi dolgozókat az áldozatos munkájukért, helytállásukért, akkor azzal hergelte a közvéleményt, hogy komolytalan a kezdeményezés.

Tavaly novemberben közzétett videóüzenetében a Szputynik V kapcsán azt mondta, hogy "Magyarország nem az oroszok laborja".

A Gyurcsány-Jobbik összjáték nem csak itt figyelhető meg: a DK egészségügyi szakpolitikusa is élen jár az életmentő oltóanyag elleni uszításban. Komáromi Zoltán háziorvosként odáig ment el, hogy egy televíziós műsorban kijelentette, bizonyos vakcináknál a koronavírus is jobb. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a kijelentés miatt etikai eljárást indíthat a baloldali politikus ellen.