Rákay Philip a Facebook-oldalán megírta, hogy mit gondol az Európai Néppártról

Vágólapra másolva!
Rákay Philip feltette a kérdést közösségi oldalán, hogy miért kellene a Fidesznek egy olyan pártcsaládban maradnia továbbra is, mely alapértékeit tekintve az eredeti szándéktól egyre inkább távolodik.
Vágólapra másolva!

- kezdi Rákay Philip.

Majd így folytatja:

Azért van annak egy sodrása, amikor a Gyurcsány-, Dobrev-, Fekete-Győr-, Jakab-, Szél-, meg Márki-Zay-félék próbálják izgatottan elmagyarázni nekünk, mit is jelentenek a patrióta, nemzeti értékek, s hogyan kellene megélni, képviselni azokat egy egykor volt konzervatív pártcsaládon belül. Csak halkan kérdezem: ti aztán honnan a fészkes fenéből tudnátok? A szüleitek meséltek erről? Ja, ők biztos nem...

Netán a globalista, nyugati hálózati elvtársak politikai gyorstalpalóján hallottatok a konzervativizmusról? Pontosabban annak kiröhögéséről, lebontásáról, na meg persze arról, hogyan is kell szisztematikusan felhígítani, összekutyulni mindent... Mindazt, ami egykor valódi konzervatív érték, a nemzetállamok Európája volt. Mindazt, ami fénykorában - az alapító atyák nemes szándéka szerint - az Európai Néppárt is volt. Sajnos jogos a múlt idő: volt.

A hálózat ugyanis kitartó munkával teljesítette a küldetést, s a Néppárt mára ott tart, hogy lassan a Dobrev-klánt is balról előzi. De miért kellene a Fidesznek ehhez asszisztálnia? Hol van az megírva, hogy amíg a világ forog, addig ugyanabban az - alapértékeit tekintve az eredeti szándéktól egyre távolodó - európai frakcióban kellene politizálnia? Ráadásul mindenki tudja, hogy a legnagyobb nyomatékkal bíró kérdések a Tanácsban dőlnek el, ahol a magyar miniszterelnöknek - a V4-ek vezetőivel együtt - továbbra is komoly súlya van.

A teljes bejegyzés itt olvasható: