Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az országgyűlési irodaházban történtek miatt, ahol egy jobbikos szakértő robbantott fel egy füstgránátot.

Az Országgyűlési Őrségtől 2021. március 3-án 18 órakor érkezett jelzés a rendőrség felé, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett. A rendelkezésre álló információk szerint az épület második emeletén egy irodában, az ott jogszerűen tartózkodók környezetében egy pirotechnikai eszköz működésbe lépett, ami beindította az objektum tűzvédelmi rendszerét - olvasható a Police.hu oldalán. 

Tűzoltók dolgoznak az Országgyűlés Irodaháza előtt 2021. március 3-án, miután az épületben füst keletkezett.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

 

Az üggyel kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) rongálás miatt indított nyomozást, amelyben tanúkat hallgattak ki a rendőrök. A KR NNI szakértőket rendelt ki a büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében.

Az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik frakciója által használt 242-es szobában kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében beindult egy füstgránát. Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert, és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában milliós nagyságrendű kár keletkezett - közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.