Az Alapjogokért Központ gondozásában a napokban jelent meg Szilvay Gergely A gender-elmélet kritikája című könyve. Az online könyvbemutatón Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy a nemzetközi genderlobbi, mely hódító háborút indított, az elbizonytalanítást tűzte ki céljául. A legalapvetőbb dolgokat is megkérdőjelezi, például azt is, hogy az anya nő, az apa pedig férfi. Szilvay Gergely többek között arra mutatott rá, hogy a gender-elmélet végletesen elválasztja egymástól a testet és a személyiséget, ezáltal csereszabatossá teszi, kiben milyen "nem" lakozik.

Maga a könyv bemutatja, hogy mi a gender-elmélet, mi a közös a radikális feminizmusban, a homoszexuális propganadában és az ún. "LMBTQ-mozgalomban", hogy mi mindebben a téves, és mi mindennek a káros, sőt, veszélyes gyakorlati következménye - legfőképpen a gyermekek egészséges fejlődésére nézve.

A genderideológia ugyanis olyan útvesztőbe viszi be a társadalmat, amely relativizálja nő és férfi teremtettségét: tagadja, hogy "csak" két nem - női és férfi - létezne, a legkülönfélébb szexuális és nemi identitásokat normálisnak állítja be, ezáltal főszabályt csinál a kivételből. Ráadásul mindennek elfogadását kötelezővé kívánják emelni és el akarják hallgattatni azokat, akik meg merik kérdőjelezni ennek az egésznek a létjogosultságát. "Egy ilyen könyv Nyugaton már nem jelenhetett volna meg" - hangzott el a könyvbemutatón is.

A határokat nem ismerő genderlobbi aláássa a családot és kiváltképp veszélyes a gyermekek számára– figyelmeztetett Szánthó Miklós, a Központ igazgatója. Ha ugyanis elindulunk a "nemi szerepek" relativizálásának csúszós lejtőjén és eljutunk oda, hogy mindenféle szexuális orientáción alapuló megkülönböztetés tilos, akkor a kisgyermekeket megrontó pedofiloknak vagy az állatokkal fajtalankodó zoofilok számára ki és milyen alapon állít majd erkölcsi korlátokat? Hiszen a genderlobbi szerint minden "nemi szerepet" és szexuális irányultságot el kell fogadni.

Az izgalmas beszélgetést itt tudja megnézni: