A férfi korábban kirabolta az anyját, ezért bűnügyi felügyelet alá került, de ez nem tartotta vissza attól, hogy több embernek is kilopja a kezéből a telefonját a HÉV-en. A bíróság elrendelte a letartóztatását.

Február 23-a és február 26-a között egy férfi a HÉV óbudai vonalán már a megállókban kiszemelte az áldozatait. Amikor a szerelvény befutott az állomásra, egy hirtelen mozdulattal kirántotta a kezükből a telefont, leugrott a kocsiról és elmenekült.Négy készüléket szerzett ezzel a módszerrel.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A nyomozás adatai szerint a lopásokat megelőzően február 21-én a férfi a saját anyját rabolta ki.

Ebben az ügyben az ügyészség javasolta a letartóztatását, de a bíróság ennél enyhébb kényszerintézkedés mellett döntött, és február 23-án elrendelte a bűnügyi felügyeletét. Az ügyészség már akkor fellebbezett a döntés ellen.

A férfi aznap, amikor bűnügyi felügyelet alá került, elkövette az első telefonlopást.

Az ügyészség emiatt is javasolta a letartóztatását, az életvitelére és az előéltére tekintettel, és azért, mert úgy látják, hogy a férfi esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíró egyetértett az ügyészekkel, és elrendelte a letartóztatását, ugyanakkor a végzés nem végleges.