Ghánai bűnszervezetnek segíthetett pénzmosással egy 69 éves Tolna megyei nő

Vágólapra másolva!
A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy Tolna megyei nő ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, melyekre büntetendő cselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy

az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre - jellemzően Ghánába - küldte el,

és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított.

A nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést engedett az általa interneten megismert személy kérésére. A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően

még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

Az eljárás során a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a 69 éves asszonyt 2021. március 2-án elfogták és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a nő legalább 50 millió forintnyi – büntetendő cselekményből származó – összeg tisztára mosásában vett részt. A lakásán tartott kutatás során munkatársaink telefonokat és számítógépet foglaltak le.

A nőt őrizetbe vették

a Szekszárdi Járásbíróság 2021. március 4-én elrendelte a nő bűnügyi felügyeletét.