Egy férfi két idős asszonyra támadt rá Zuglóban azért, hogy letépje a nyakukról a nyakláncukat. Az egyiknél sikerrel a járt, a másiknál csak egy medált tudott megszerezni. Az egyik asszonyt súlyosan meg is verte. A bíróság elítélte a férfit.

A vád szerint a férfi 2019. augusztus 21-én reggel a XIV. kerületben utazott a 81-es trolin, ami az Örs vezér tere felé haladt. Utazás közben észrevett egy asszonyt, aki a Füredi utca/Ond vezér utca megállónál szállt le. A férfi is leszállt vele. Szemből odalépett hozzá, a blúzát megragadta, megrántotta, majd a másik kezével, ököllel mellkason ütötte az asszonyt, majd megpróbálta kitépni a nyakából az arany nyakláncát. Az asszony ráfogott a láncra, így a férfi csak a medált tudta letépni, amivel elszaladt. Az asszonynak eltört a szegycsontja.

Pár nappal később újra Zuglóban csapott le. Az Álmos vezér parknál egy 81 éves asszonyt támadott meg, akinek a nyakából egy hirtelen mozdulattal letépte az arany nyakláncát és elmenekült.

Az ügyészség a visszaeső férfi ellen rablás, súlyos testi sértés, valamint kifosztás miatt emelt vádat. A bíróság 10 év fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Ezen kívül elrendelte egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett 1 év 3 hónapos börtönbüntetésének végrehajtását is. Az ítélet ellen a férfi és a védője fellebbezett, így az nem jogerős. A bíróság fenntartotta a letartóztatását, ez a végzés viszont jogerős.