Márki-Zay Péter pénzt kér a kampányához a harmadik hullám legsúlyosabb időszakában

Botka László, Márki-Zay Péter szeged zászló
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter felhívást intézett támogatóihoz, hogy segítsék adományaikkal előválasztási kampányát - olvasható a baloldali politikus közösségi oldalán, aki egy külön felületet is létrehozott erre. Hódmezővásárhely polgármestere bejegyzésében azzal érvelt, hogy a jelentkezők közül ő a leghitelesebb. Mint ismert, pár napja egy nyílt levélben amiatt magyarázkodott, mert korábban egy egészen icipicit kritizálni merte Gyurcsánynét.
Vágólapra másolva!

Pénteken rövid posztot tett közzé Márki-Zay Péter, ahol öt pontban foglalta össze, szerinte miért ő a leghitelesebb a baloldali jelöltek közül. Érvei között szerepel, hogy egyedüli pártonkívüliként áll rajtvonalhoz, és az indulók körében csak ő szólalt fel "bármely oldal korrupciója ellen".

Ez utóbbi annyiban inog, hogy a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson az összbaloldal jelöltjeként induló Bíró Lászlót védelmébe vette, amikor nyilvánosságra kerültek szövetkezeti trükközései. Emlékezetes, emiatt nyilvános vitába keveredett Hadházy Ákos volt LMP-s, jelenlegi független képviselővel, aki azon az állásponton volt, hogy nem lehet az ilyen ügyeket elnézni. A hódmezővásárhelyi polgármester egyébként akkor úgy kommentálta az ügyet, hogy "a jelölt elleni lejáratókampány tartalmi részei, például a varroda: ez helyben érezhetően alig érdekelt valakit, a Fidesz ennyi támadási felületet mind a 106 ellenzéki jelölt ellen fog találni a jövőben is".

A jelek szerint Márki-Zay Péter tehát elindította a kampányt.

Ehhez pedig támogatói támogatását kérte, amire létrehozott egy külön felületet, és megadott egy bankszámlaszámot.

A harmadik hullám tetőzésekor adománygyűjtésbe kezdett előválasztásához Márki-Zay Péter Forrás: Facebook

Mint korábban beszámoltunk róla, a baloldali politikus pár napja elnézést kért Gyurcsány feleségétől, amiért kritizálni merte. Bejegyzésében "vitathatatlanul roppant intelligensnek" nevezte korábban bírált politikustársát.

Az előválasztás részletei továbbra sem tisztázottak, de túlságosan komolyan sem szabad venni az egészet. Az mindenesetre látszik, hogy mivel túlságosan átlátszó lenne, hogy Gyurcsány Ferenc a saját feleségét jelölje, helyette egyik legmegbízhatóbb emberét, Karácsony Gergely főpolgármestert kezdte preferálni.