Stumpf István: Az uniós forrás nem pénzeső

Vágólapra másolva!
Stumpf István, a felsőoktatás átalakításért felelős kormánybiztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában az egyetemi modellváltás részleteiről beszélt.
Vágólapra másolva!

Stumpf István elmondta,a felsőoktatási modellváltás lényege, hogy egy versenyképes oktatás jöjjön létre Magyarországon. Több eddigi kormány tett már kísérletet arra, hogy a jelenlegi, befagyott struktúrát megváltoztassa, a mostani kormányzat a kancellári rendszer bevezetésével is ezt a célt tűzte ki maga elé például a racionális gazdálkodás érdekében, de ugyanezért vezették be a konzisztóriumi rendszert, hogy minél jobban sikerüljön bevonni az üzleti szférát.

Hozzátette,a mostani modellváltás nem egy mindenki számára mindent elintéző gyógyír, hanem sokkal inkább esélyt kínál arra, hogy gazdálkodási szempontból szabadabban, az ügyintézés tekintetében kevésbé bürokratikus struktúrában, a belső szabályozást tekintve a tehetségeket, a motivációkat mozgásba hozó rendszer jöjjön létre, így vehessen részt a magyar felsőoktatás a digitális világban zajló versenyben.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.