Erőszakkal akarta visszaszerezni a jogosítványát egy férfi

Vágólapra másolva!
Terrorcselekmény kísérlete miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki erőszakos cselekménnyel fenyegetve próbálta meg kikényszeríteni jogosítványa visszaadását, az ügyészség kezdeményezte letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Miután a vezetői engedélyét február 28-ig bevonták, a férfi hétfőn megjelent a mórahalmi kormányablakban, hogy visszakérje. Az ügyintéző a kérést nem tudta teljesíteni, mivel az okmány még a rendőrségen volt. Ezt közölte is a férfival, aki erre

indulatosan, dühösen reagált,

és csak nagy nehezen távozott a hivatalból - tudatta Saághy Flóra a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Ezután egy közösségi portálon álnéven létrehozott, de saját fényképével ellátott profil alatt üzenetet tett közzé. Ebben a jogosítványával kapcsolatos intézkedésre szólította fel az illetékest, különben, ahogy írta:

Megnevezte a kormányablak ügyintézőjét, akit meg is fenyegetett.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését egy hónapra. Amit más mellett azért is indokoltnak látnak, mert a gyanúsítottal szemben hasonló, személy elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már két folyik eljárás.