Magyarországon sem akarunk mást a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést, semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik - mondta Varga Judit. 

Mindenki nagy érdeklődéssel figyeli a világon, hogy a különböző országok hogyan birkóznak meg a nagy technológiai cégekkel azért, hogy azok betartsák a jogszabályokat és átlátható módon működjenek - olvasható Varga Judit facebook-bejegyzésében. 

Az igazságügy-miniszter közölte, pénteken a Budapestre látogató európai biztossal, a belső piacért felelős Thierry Bretonnal egyeztetett a készülő európai uniós szabályozásról. Örömmel értesült arról, hogy hazánk a Digitális Szabadság Bizottság munkájának köszönhetően már határozott előkészítő lépéseket tett egy közös európai szabályozás kialakítása érdekében és kérte türelmünket a magyar törvény előrehaladásával kapcsolatban.

Arról is tájékoztatta a biztost, hogy Magyarországon sem akarnak mást a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik - tette hozzá.  Éppen ezért elfogadom a Google vezetőinek egyeztetésre történő meghívását és hasonló konzultációkat kezdeményezek a Facebook és más technológiai óriások vezetőivel is. A munkát folytatjuk a magyar emberek védelme érdekében. Köszönöm a tartalmas beszélgetést, Biztos Úr!