Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt - jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának.

Kovács Zoltán közölte: az oltási tervnek megfelelően 

ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak. 

Hozzátette: Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni. 

Mindent megteszünk azért, hogy a regisztráltak a lehető leghamarabb oltáshoz jussanak  - fogalmazott Kovács Zoltán, majd mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásért. 

A vírus elleni küzdelem leghatékonyabb eszköze az oltás, 

Magyarországon minden vakcina biztonságos és hatékony - emelte ki.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinái az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontján 2021. március 6-ánForrás: MTI/Rosta Tibor

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál. Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része - hangoztatta.

Kovács Zoltán szavai szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban - lépésről lépésre - vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.