Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere legújabb Facebookon közzétett bejegyzésében a holnaptól bevezetett korlátozásokról ír.

A miniszter bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a holnaptól életbelépő korlátozások célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése. 

A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy a legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak.

Kásler Miklós azt írta, hogy orvos-miniszterként mindenkit arra kér, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni. 

Bejegyzését a miniszter azzal zárta, hogy: A mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében. A társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltott, valamint az európai és világviszonylatban is előkelő átoltottsági adataink ellenére sem állunk még azon a fokán, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni. Ezért kell fegyelmezettnek maradni! - írja a miniszter.