Két férfi éjszaka próbálta meg ellopni egy parkoló autó katalizátorát, amikor egy lakó kikiabált rájuk. Megpróbáltak eltűnni, de a váci rendőrök elkapták őket. A fiatalabbik férfi nem tett vallomást, de a társa mindent bevallott a rendőröknek.

Március 4-én éjszaka, a kijárási korlátozás ellenére egy férfi ólálkodott egy Vácott parkoló autó közelében. 

Amikor egy lakó kikiabált neki a házból, a férfi elmenekült. 

Azonnal hívták a rendőrséget, akik a helyszín közelében megállítottak egy autót, hogy igazoltassák. A benne ülő 28 éves romhányi férfi nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért van az utcán, ezért bevitték a kapitányságra. Nem sokkal később egy 44 éves varsányi férfit is bevittek a rendőrök, aki a környéken bolyongva kereste éppen a romhányi férfit.

Félbeszakadt a lopásForrás: police.hu

A parkoló autónál a rendőrök megtalálták az otthagyott vágószerszámot, amit lefoglaltak. A romhányi férfi autójából begyűjtötték a többi, katalizátorlopáshoz használatos eszközöket is. A 28 éves férfi megtagadta a vallomástételt és a jegyzőkönyv aláírását is. A 44 éves társa viszont beismerő vallomást tett, amiben elmondta, hogy a 28 éves barátjának és neki sincs munkája, ezért úgy döntöttek, hogy katalizátorlopásba kezdenek.  Ehhez Vácra mentek, ő befeküdt a kiválasztott autó alá és vágni kezdett. Ebben a pillanatban kiáltott ki az ablakon egy lakó, hogy: Mit csinálsz?  – erre a férfi kimászott és elsétált. Nem sokkal később pedig már a rendőrök igazoltatták.

Rendőrségi fotó a megtalált katalizátorlopáshoz használt eszközökrőlForrás: police.hu

A két férfi ellen lopás megalapozott gyanúja miatt  indított eljárást a Váci Rendőrkapitányság.