Egy férfi tavaly ősszel, késsel rabolt ki két fiatalt az utcán. Miután kiderült, hogy nincs náluk pénz, csak egy edzőcipő, amit először nem akartak odaadni, a férfi előkapta a kését.

Tavaly szeptember 15-én 19 óra körül kaptak bejelentést a debreceni rendőrök arról, hogy a Piac utcán 

egy férfi késsel fenyegetett két fiatal fiút, egyiküktől pedig elvette a táskájában lévő edzőcipőjét. 

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, de addigra a férfi elmenekült. Az adatgyűjtés és a tanúkutatás hamar meghozta az eredményt, és a nyomozók szeptember 23-án gyanúsítottként hallgattak ki egy 25 éves debreceni férfit.

Rendőrök vezetik el a férfitForrás: youtube.com/PoliceHungary

Őrizetbe vették és kérték a letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság két nappal később elrendelt. A nyomozás adatai szerint a férfi azért állította meg a fiatalokat, hogy pénzt kérjen tőlük, de azt mondták, hogy nincs náluk, ezért a férfi követelte, hogy mutassák meg a táskájukat is.  Pénzt nem talált a 25 éves férfi, de meglátta az edzőcipőt, és azt mondta a fiataloknak, hogy adják oda neki. Amikor ellenkeztek, a férfi előkapta a kését és megfenyegette őket. Ekkor 

a fiatalok jobbnak látták odaadni neki a cipőt. 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 25 éves férfivel szemben, amit most lezártak, a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.