Az első alkalommal sikerült ellopnia a győri üzletből az eszközt, másodszorra viszont a biztonsági őr tetten érte az elkövetőt - számoltak be a rendőrség honlapján.

A rendőrségre az egyik győri bevásárlóközpont üzletéből érkezett a jelzés 2021. március 7-én a déli órákban arról, hogy a biztonsági szolgálat munkatársai egy férfit tartanak vissza, aki egy nagy értékű drónt akart ellopni. A helyszínre érkező rendőröknek az üzlet őre elmondta, hogy március 4-én 17 óra 14 perckor a biztonsági kamera rögzítette, amint a feltételezett elkövető a táskájában elrejt egy drónt, majd távozik az üzletből.

IllusztrációForrás: Pixabay

Alig pár nap elteltével a férfi újból megjelent náluk, és 

szintén egy drónt akart fizetés nélkül kivinni a boltból úgy, hogy azt egy alufóliával kibélelt sporttáskába tette, majd a kasszáknál egy csokoládét vásárolt. 

Ekkor azonban észlelték a gyanúsan viselkedő személyt, így átvizsgálták a csomagjait, ahol megtalálták az ellopott eszközt.

A tetten ért 23 éves M. Máriót a rendőrök elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lopás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.