Szombaton este egy Tiszavárkonyban élő nő összeveszett az élettársával, majd egy késsel leszúrta a férfit. Az Origo megtudta, hogy a nő mindig agresszívan viselkedett, amikor ivott. Az gyilkosság estéjén is együtt italozhattak, majd összevesztek és előbb hasba, majd szíven szúrta a nála fiatalabb élettársát. A férfi korábban a nő húgával élt együtt, akitől gyereke is született.

A 43 éves nő március 6-án, az esti órákban gyilkolta meg az élettársát. A rendőrök a helyszínen elfogták, majd a kihallgatása közben beismerő vallomást tett.

Az Origo egy helybeli férfitól megtudta, hogy a faluban mindenki ismerte őket. A férfi korábban a nő húgával élt együtt, közös gyerekük is született. 

Aztán a nő otthagyta őket, a férfi nem tudta nevelni a gyereket, ezért állami gondozásba került. Ezek után jöttek ők össze egymással  – mondta el egy helyi férfi az Origónak.

Elmondása szerint a nő és a férfi nem dolgozott, otthonuk sem volt, mindig valaki befogadta őket. A gyilkosság idejében is egy férfi adott nekik szobát. A házban állítása szerint nincs áram, víz és fűtés sem. A pár sokat ivott együtt. 

"Én nem tudok róla, hogy a nő agresszív lett volna, de azt mondják, hogy amikor ivott, akkor sűrűn kiabált, veszekedett és kötekedett másokkal"  – meséli a férfi, majd hozzáteszi, hogy az élettársa pedig már-már betegesen féltékeny volt. Mindezek ellenére szerinte jól megvoltak egymással, a gyilkosság előtti napon még találkozott is velük, kézen fogva sétáltak az egyik utcában. 

A végzetes estén részegen összeveszhettek egymással, aminek hevében a nő megfogott egy kést és hasba, majd szíven szúrta az élettárást. 

A helyi férfi azt is mondta az Origónak, hogy a nő a gyilkosság után elment az anyjához, és azt mondta neki, hogy  leszúrtam a Pistit" 

Ezek után az asszony hívta ki a rendőröket. Elmondása szerint még ma is mindenki erről beszél Tiszavárkonyban, a rendőrök még vasárnap reggel is kint voltak a háznál.

A rendőrség emberölés miatt indított eljárást a 43 éves nő ellen, és javasolták a letartóztatást.