Építkezésekről lopott egy kiskunhalasi férfi

Vágólapra másolva!
Egy kiskunhalasi férfi több építkezésre is betört, többek között felújítás alatt álló helyi kórházba is és egy sörözőbe is. Sokszor volt egy társa is, aki a saját testvérétől is lopott.
Vágólapra másolva!

A kiskunhalasi férfi egy korábbi börtönbüntetéséből szabadult kedvezménnyel tavaly januárban. Ezek után három hónap alatt tíz házba tört be. Az esetek többségében építkezésekre, felújítás alatt lévő házakba.

A helyi kórház hátsó udvarára a kerítést felfeszítve bemászott és bontott ablakot, vegyes fém, valamint vashulladékot lopott el. Nagyjából 120 ezer forintos kárt okozott, ami nem térült meg.

Egy belvárosi, bekerítetlen építési területről talicskát, reflektort, vízmértéket és hosszabbítót vitt magával, közel 78 ezer forint kárt okozva. Az eszközöket felaprította, majd hulladékként eladta 800 forintért.

Forrás: Ügyészség.hu

Egy családi ház ajtajáról lefeszítette a lakatot, majd faanyagot és vashulladékot lopott onnan.

2020 májusában két alkalommal társa is volt, akivel egy söröző udvarára többször bementek és a raktárat feltörve kávéfőzőt, lemezjátszót, poharakat és tányérokat loptak. A pünkösdi hosszú hétvégén egy családi házba törtek be, ahonnan étkészletet, valamint üveg dísztárgyakat loptak el.

A férfi társa a testvérét is meglopta. Bement a lakásába, ahonnan elvitte a nővére pénztárcáját. A tárca később meglett, de a benne a lévő 110 ezer forint és az iratai nem.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító két férfit többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.