A migránsok nem tartják be a járványügyi szabályokat

One year after the right-wing terrorist attack in Halle Unrest, Conflicts and War Demonstrations Extremism Mouth and nose mask Mouthguard Mouth and nose protector Mouth and nose cover Ismet Tekin Horizontal CRIME TERRORISM MASK
08 October 2020, Saxony-Anhalt, Halle (Saale): Ismet Tekin (M) stands in front of his Kiez-Döner in Halle/Saale during a demonstration of migrants. Under the motto "Now we are talking" one year after the right-wing terrorist attack on the synagogue and the kebab snack bar, the participants want to set an example, talk about their perspectives, experiences and dreams. Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by HENDRIK SCHMIDT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A migránsok nem tartják be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szabályokat, ezért egyes országokban magas a migránshátterűek aránya a fertőzöttek között - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A műsorban elhangzott, statisztikák szerint

Németországban a legsúlyosabb állapotú koronavírusos betegek 50 százaléka migránshátterű.

Bakondi György ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy vannak olyan európai országok, ahol a migránshátterű emberek aránya már közelíti vagy meghaladta a lakosság tíz százalékát.

- mondta.

Ezek az adatok nem az újonnan érkező migránsokról, hanem a már korábban érkezett, valamilyen jogcímen legálisan az országban tartózkodó bevándorlókról szólnak.

Migránsok Halléban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hendrik Schmidt

Bakondi György azt is mondta, hogy

idén eddig 18 300 határsértőt tartóztattak fel és 194 embercsempészt fogtak el Magyarországon.

Ez jóval magasabb az előző év első két hónapjának adatainál - fűzte hozzá.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy azért magas a migránshátterűek aránya a koronavírus-fertőzöttek között,

mert nem tartják magukra nézve érvényesnek azokat a szabályokat, amelyeket nem az ő közösségük hozott.

Emellett a növekvő illegális bevándorlás is fokozza a járványt, mert az érkezők egészségügyi állapotáról semmit nem lehet tudni - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.