Rákay Philip: Karácsony Gergely, a vízgereblyézés világbajnoka oltani szeretne

Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, a vízgereblyézés világbajnoka oltani szeretne. Fessél inkább saját kezűleg vízibicikli sávot a Dunán, te szerencsétlen - írja Rákay Philip közösségi oldalán Karácsony Gergelynek címezve.
Vágólapra másolva!

Sosem kedveltelek Gergely, ez az igazság. Mindig is egy gerinctelen, angolnázó, örökké a könnyebb utat választó, elvtelenül gyenge figurát láttam benned, ami tulajdonképpen vagy is. Egyetlen, vitathatatlanul működőképes fegyvered, hogy felnőtt férfiként is jóllakott óvodásokat megszégyenítő, nagymamák kedvence mosoly ül az arcodon.

Ma ott tart a világ, hogy már ez is feljogosít sok mindenre. Neked például egy főpolgármesteri székre is elég volt. A tragikomikus ebben az egészben, hogy - e képesség birtokában - te nem a járási óvóbácsi népszerűségi verseny dobogósa lettél, hanem egy jobb sorsra érdemes világváros első embere.
A helyzet az, hogy ti még rá is játszotok minderre, s tudatosan igyekeztek erényt kovácsolni a mindig csetlő-botló, bénázó, igazából mindenre alkalmatlan, ámde aranyos figura építéséből. Szegény Gergő, akit mindig bánt az a csúnya kormány... Akire nem lehet haragudni, mert olyan édes, hogy senki nem hiszi el róla, hogy ártani akarna nekünk. Béna, de cuki...

Ez a legveszélyesebb benned. Hogy a karaktered elrejti, ki is vagy valójában. Elrejti, hogy jóideje Gyurcsányék családi bábszínházának oszlopos tagja vagy, akit hol kesztyűbábként használnak, hol marionettként rángatnak, ahogy éppen a napi politikai érdekeik megkívánják. A példákat hosszan sorolhatnám, abból az időből, amikor 2006-ban, az őszödi beszéd kiszivárgásának idején is Gyurcsány legszűkebb csapatában ügyködtél, vagy későbbről, amikor gondolkodás nélkül, kvázi szétrobbantottad az LMP-t, hogy összeállj a Párbeszédben Gyurcsány másik előretolt fedőemberével, Bajnaival, netán arról, hogy hosszas csiki-csuki után végül Ferenc megengedte neked, hogy te legyél az összellenzék jelöltje Budapesten.

Cserébe, hálából a városháza Gyurcsány régi-új elvtársaival van feltöltve, ők ülnek a jelentős fővárosi pénzcsapoknál is, te pedig örülhetsz, ha azt eldöntheted, milyen ásványvizet rendelj a titkárságodra.

A teljes írást itt lehet elolvasni.